Polityka prywatności

Zgodnie ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997r. nr 133 poz. 883) dane osobowe przechowywane są z należytą starannością i chronione przed dostępem osób niepowołanych. Dane klienta nie będą udostępniane podmiotom trzecim. Klient ma prawo wglądu do swoich danych, do ich korekty oraz żądania zaprzestania ich wykorzystywania.

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas transakcji zakupu
W celu sprawnej realizacji zamówienia zapytamy Ciebie o dane potrzebne do wystawienia faktury VAT imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dostawy i formę płatności.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp. Wykorzystujemy je wyłącznie do kontaktu z Tobą i NIE PRZEKAZUJEMY ich innym podmiotom.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?
W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim. Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu.

Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą być przekazane firmie kurierskiej z którą współpracujemy lub bankowi o ile chcesz dokonać zakupu ratalnego. Firmy te nie będą wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?
Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas e-maile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz go od nas otrzymywać właśnie tą drogą.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?
Wszystkie podane informacje możesz w każdej chwili zmienić lub usunąć. Wystarczy że poinformujesz nas o tym w jeden ze sposobów kontaktu z mani i zgłosić chęć dokonania zmian.

Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)
W celu zbierania informacji o korzystaniu z naszego serwisu, stosujemy technikę „cookies”. Zbieramy informacje o tym, jak wiele osób odwiedza lub powraca na naszą stronę, w jaki sposób internauci na nią wchodzą oraz które strony odwiedzają. Te informacje ułatwiają nam utrzymanie wydajności strony oraz wprowadzanie udoskonaleń. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

Zmiany naszej polityki prywatności.
Zastrzegamy sobie prawo do zmiany powyższej polityki prywatności poprzez jej aktualizacje lub publikacje nowej na tej stronie.

Kontakt:
DIESEL CZĘŚCI
ul. Wróblewskiego 90/92
94-100 Łódź, Polska
tel. 426831338
fax. 426831339
www.diesel-czesci.pl